hur det kan kännas att läka

 

Läkning kan se ut på många sätt och är inte linjär

Läkning, särskilt från kroniska symptom, är inte linjärt. Man är inte sjuk ena dagen och sedan börjar tillfriskna för att må sitt bästa jag igen. Tyvärr. Den allmänna förväntningen är att när man börjar lägga till alla bra saker, till exempel bra näringsämnen, förbättrad sömn, rörelse, utomhusvistelser, stresshantering och till och med förbättrade relationer, är att man kommer att uppleva en fantastisk omedelbar omvandling till att bli helt frisk. Detta sällan fallet. Dessutom kan det som man kanske vill ska vara det första som löses upp istället är det sista. Anledningen till det är att kroppen kommer att prioritera näringsämnen till de områden som kroppen vet behöver åtgärdas först, vilket innebär att din kropp kommer att skicka de bra sakerna dit den vet är en prioritet, inte dit du tror och vill kan vara en prioritet. Ofta kommer klienter med akne, håravfall eller kanske viktökning som symptom som de vill fokusera på, men ser de resultat de vill ha först efter att många andra knutar har lösts upp. Symptom som man kanske inte tänkte på eller själv prioriterade.

Jag förklarar alltid för mina klienter att läkningsresan kommer att vara upp och ner från dag ett. Att ha tålamod och våga lita på kroppen och processen. Att föra dagbok kan vara ett bra sätt att hålla koll!

Ofta kommer det perioder när man mår sämre igen för att sedan må bättre och sämre, innan det börjar vända på riktigt. Kroppen har en enorm intelligens, den kommer att svara och skala av de lagar i den takt som den är redo. Oavsett vad vi själva tycker!

Att identifiera sig med sina symptom kan också hindra läkandet. Vem är jag utan ont i magen? Vem är jag utan mina livsmedelsintoleranser? Vem är jag utan min malande huvudvärk och menssmärtor? Att arbeta med sin självbild, sina värden och värderingar är också något som kan vara del av läkandets resa.

Mitt bästa råd är att börja långsamt. Lita på processen och ha tålamod. Ett steg i taget. Vi vill åstadkomma hållbara förändringar. Inte quick fixes! Det tar tid att ta bort lagrat material som kan ha haft åratal av exponering. Tog det 10 år att bli sjuk kommer det ta mer än 4 veckor att bli frisk!

Det är inte helt ovanligt att “tröttna” på läkandets process. Tycka att det inte hjälper, trots alla förändringar man gör. Kanske återgår man till det gamla. Det är då det gäller att hålla i. Lita på att kroppen tar dig över tröskeln när den är redo och det är dags.

Jag finns alltid vid sidan hos mina klienter i den mån de behöver stöd.